Станишев се срещна с Шимон Перес

Станишев се срещна с Шимон Перес | StandartNews.com

Тел Авив. Сергей Станишев се срещна с израелския президент Шимон Перес по време на визита на делегация на Партията на европейските социалисти в Израел.

На срещата двамата акцентираха върху усилията на българското правителство за прагматичен подход в отношенията между двете страни, съобщиха от пресцентъра на БСП. Преди по-малко от седмица в Йерусалим бяха министрите на околната среда и водите Искра Михайлова и на регионалното развитие Десислава Терзиева. Израел може да ни даде прагматични съвети как да не пропиляваме уникалните водни ресурси, съвети в селското стопанство и в медицинското обслужване. Перес и Станишев обсъдиха и въпроси от сферата на сигурността, в която Израел е сред световните лидери.

Делегацията на ПЕС се запозна с опита на Израел с бежанския проблем

Делегацията на ПЕС се срещна с представители на Агенцията по бежанските въпроси на ООН UNRWA, които им показаха бежанския лагер Айда. Те обясниха на евросоциалистите с какви проблеми се сблъскват. Организацията работи с бюджет от 600-700 млн. долара годишно, които се набират от дарения. Близо половината са осигурени от страни на ЕС и САЩ. Представителите на световната организация обясниха стратегията за опасването на Йерусалим със заселнически селища.

Сергей Станишев и водената от него делегация посетиха и бедуинското селище Кхан ел Амар, на около 20 км. от Витлеем, където бяха запознати с проблемите на селището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай