Съпругата на новия руски премиер е милионер

Алексей Навални атакува новия премиер Михаил Мишустин

Съпругата на новия руски премиер е милионер | StandartNews.com

"Както е известно руските чиновници имат много талантливи жени. При това те са такива в бизнес сферата, а талантът им се разкрива, когато мъжете им заемат висока длъжност с достъп до държавни пари с право на подпис."

Така започва статията на руският опозиционер Алексей Навални във връзка с новото разследване на, ръководеният от него Фонд за борба с корупцията. Този път то е насочено към новоназначеният министър-председател на Русия Михаил Мишустин. 

"В декларациите на вчерашните домакини, учителки и скромни счетоводителки моментално се оказват шестцифрени суми. На въпроса откъде, се отговаря - занимава се с бизнес. А какъв - няма да кажем.

Това вече се превърна в златен стандарт на руската корупция. Жените легализират подкупите чрез някакъв бизнес, за който не се знае нищо. Жената на Мишустин не е изключение", коментира Алексей Навални.

През 2010 г. Мишустин оглавява федералната данъчна служба и трябва да публикува на данъчната си декларация. Още тогава не може да не се обърне внимание на съпругата му Владлена Юриевна Мишустина.

Нещата при нея вървят великолепно! За последните 9 години тя (без доходите на съпруга си чиновник) е спечелили почти 800 млн. рубли, коментира Навални.

И всичко това Владлена успява да направи паралелно с възпитанието на три деца. Това би била една красива история за постиженията на силната жена, но за съжаление няма да намерите нито една фактура за този успешен бизнес. 

На името на Владлена Мишустина не е регистрирано нито едно действащо юридическо лице. За нея не може да се открие нищо в интернет. Но всяка година тя печели 1,2 или 4 млн. долара. Как? Това е тайна, обгърната в мрак, както се случва с руските чиновници, каза още руският опозиционер.. 


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай