Сняг затрупа САЩ, наводнения в западна Европа

Сняг затрупа САЩ, наводнения в западна Европа | StandartNews.com

Ню Йорк/Лондон. Покрив на къща в Бруклин се срути под тежестта на натрупалия сняг. Няма данни за пострадали от инцидента. Снежни бури завладяха североизточната част на страната, а в Ню Джърси и Ню Йорк е обявено извънредно положение. Хиляди полети са отменени или отложени, а властите предупреждават хората да си стоят вкъщи. Около милион домакинства останаха без ток в следствие на природното бедствие. През следващите дни се очакват нови тежки снеговалежи в източните щати. 

Кризисно остава положението във Великобритания. Хиляди домове в югозападна Англия, Уелс и Ирландия все още са без електричество. Транспортните мрежи са в хаос, след като страната беше ударена от бурни ветрове със скорост 80 метра в час и проливни дъждове. Около 44 000 жители са били засегнати от вторник следобед, а 5 хиляди домакинства все още са без ток, съобщиха от компанията Western Power Distribution, която отговаря за електроразпределителната мрежа на Южен Уелс и части от Англия. Премиерът Дейвид Камерън лично пое ръководството на спасителните служби, за да окажат помощ на пострадалите възможно най-скоро. Нови бури с проливни дъждове се очакват във Великобритания в края на седмицата. 

В Словения дъждовете разтопиха снега, а след това студеният вятър го замрази отново. 1,2 милиона акра алпийски гори са заледени, хиляди автомобили са блокирани под ледения капан. 

В България студове и бури не се очакват. Утрото е студено в низините и мъгливо с температури от минус 8, 10 градуса на североизток до 0, плюс 1 на югозапад. През деня по-съществени разкъсвания на облачността ще има над източните райони, а над останалата част от страната ще бъде предимно облачно. На места в западните части е възможно да превали съвсем слаб дъжд. Максималните температури в Северна България ще са от минус 3 до плюс 2 градуса, а в Южна от 3 до 8. 

В петък облаците още сутринта ще намалеят, мъглите ще се разсеят и над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще се затопли с максимални температури от 7 до 12 градуса. По-студено с дневни около и под нулата ще остане по течението на Дунав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай