Снимка на Кери и Башар на вечеря взриви медиите

Снимка на Кери и Башар на вечеря взриви медиите | StandartNews.com

Дамаск. Невероятна снимка на Джон Кери от 2009 г., който вечеря със сирийския президент Башар Асад, излезе наяве в момент, когато държавният секретар на САЩ подготвя почвата за бомбардирането на сирийския диктатор и свалянето му от власт, писа в. "Дейли Мейл".

На снимката Кери, който сравни Асад с Адолф Хитлер и Саддам Хюсеин, седи на малка маса заедно със съпругата си Тереза Хайнц и семейство Асад. Асад и Кери, по онова време сенатор от Масачузетс, са се наклонили един към друг и, изглежда, че си говорят нещо под погледите на своите съпруги. Сервитьор стои до тях с поднос зелени питиета.

Най-вероятно снимката е направена през февруари 2009 г. в ресторант "Нарандж" в Дамаск, когато Кери води делегация в Сирия, за да обсъди намирането на пътища за укрепването на мира в региона. Докато президентът на САЩ Барак Обама реши да смекчи позицията си относно удара по Сирия, внасяйки въпроса за гласуване в Конгреса, Кери продължава да говори остро за опасностите, които поставя сирийският режим. По думите му, Асад "се е присъединил към списъка на Адолф Хитлер и Саддам Хюсеин", употребявайки химически оръжия срещу собствения си народ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай