Снежния леопард! Кой е ген. Олександър Сирски?

Новият главнокомандващ украинската армия с план за отблъскване на Русия

Снежния леопард! Кой е ген. Олександър Сирски? | StandartNews.com

"Ясен план" за отблъскване на руските сили представи днес новият главнокомандващ украинската армия генерал Олександър Сирски, предадоха Франс прес и БТА. Това стана само ден, след като представеният от Зеленски като "най-опитния украински генерал" зае мястото на Валерий Залужни.

"Става въпрос за ясно и подробно планиране на действията на всички органи", за да се даде възможност за постигане "на победа", обяви Сирски.

Основен проблем в момента е недостигът на боеприпаси за украинската армия. При все това "бързото и рационално разпределение и доставка на всичко необходимо за бойните части е било и остава основна задача на военната логистика", посочи той.

Генералът, който досега командваше украинските Сухопътни войски, увери, че "животът и здравето на войниците винаги са били и остават основна ценност на украинската армия".

Кой е ген. Олександър Сирски, защитникът на Киев?

Новият главнокомандващ украинските въоръжени сили Олександър Сирски е една от ключовите фигури още от началото на руската военна агресия. Роден е през юли 1965 г. в руската Владимирска област, която тогава е част от Съветския съюз. Живее в Украйна от 1980 г. Както много други негови връстници в украинските въоръжени сили, той учи в Москва – във Висшето военно командно училище. 

Мнозина от съучениците му сега са руски командири. Сирски се дипломира през 1986 г. и служи пет години в съветската артилерия. Някои военни анализатори смятат, че тактиките му на бойното поле отразяват йерархичната му съветска подготовка.

Сирски пое ръководството на украинските сухопътни сили през 2019 г. Преди това той е командвал украинските войски, сражаващи се срещу подкрепяния от Москва бунт в Донецка и Луганска област в Източна Украйна, избухнал през 2014 г. Тогава получава и прякора си "Снежния леопард".

Някои от най-големите победи на Украйна срещу руската военна агресия са постигнати под командването на Сирски. Той бе начело на успешната отбрана на столицата Киев в първите месеци на войната и през април 2022 г. получи званието Герой на Украйна – най-високото в страната. През юли 2022 г. Сирски планира и ръководи мълниеносна контраофанзива, която изтласка руските войски от град Харков и отвоюва обширни територии в източната и югоизточната част на страната.

В началото на миналата година Сирски е начело на украинската отбрана на град Бахмут в източната част на страната, където бяха убити хиляди войници от двете страни в една от най-кръвопролитните битки във войната досега. 

Сирски заяви, че приоритетът му е бойният дух на войниците му, с които той редовно се снима при посещения на фронта. Той каза пред западни медии, че спи по четири и половина часа на нощ и разпуска с посещения във фитнес. Сирски е женен и има двама синове.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
asek
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи