След съсипващия гаф, извини ли се Байдън на Риши Сунак?

Джо Байдън обърка името на новия британски премиер и така си навлече шеги

След съсипващия гаф, извини ли се Байдън на Риши Сунак? | StandartNews.com

Часове след като обърка името на новия британски премиер президентът на САЩ Джо Байдън се чу по телефона с Риши Сунак. Не става ясно дали Байдън се е извинил за допуснатия гаф, но двамата са потвърдили "специалните отношения" на двете си страни и са се съгласили за важността на подкрепата за Украйна, съобщи в изявление Белият дом, цитиран от Ройтерс.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Пореден гаф на Байдън, намесен е новият британски премиер

Байдън и Сунак се договорили и за  важността на работата за справяне с предизвикателствата, които поставя Китай, и за осигуряване на устойчиви и достъпни енергийни ресурси, се казва в изявлението.

Двамата политици обсъдили и ангажимента си към инициативата Белфаст/Споразумението от Разпети петък и гарантиране на сигурността на хората от Северна Ирландия, се казва в изявлението.

След разговора между Сунак и Байдън стана известно, че се очаква между двамата да има лична среща на предстоящата среща на върха на Г-20 в Индонезия, съобщи говорител на "Даунинг стрийт"№10. Лидерите са обсъдили степента на сътрудничество между Обединеното кралство и САЩ, както в двустранен план, така и в региони като Индо-Тихоокеанския регион, където пактът AУКУС е част от усилията за противодействие на зловредните действия на Китай във вторник, се казва в изявлението на говорителя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай