Слагат ваксина в метрото на Ню Йорк

Хората ще могат да се ваксинират в шест метростанции, запазени за тази пилотна програма

Слагат ваксина в метрото на Ню Йорк | StandartNews.com

Безплатна ваксинация срещу COVID-19 в метрото на Ню Йорк? Това ще бъде възможно от сряда с ваксината в една доза на Johnson & Johnson, обяви  губернаторът на щата Андрю Куомо, предаде Dariknews.

Хората ще могат да се ваксинират в шест метростанции, запазени за тази пилотна програма. Ваксинираните там ще имат право на безплатни пътувания. Това право ще се изразява в едноседмична безплатна карта за метрото или в двупосочен билет по линиите в предградията. Пилотната програма ще продължи до 16 май. Сред станциите, в които ще се извършва ваксинацията, са и някои доста централни - Пен стейшън и Гранд центръл в Манхатан.

Студентите в Държавния университет на Ню Йорк и в Градският университет на Ню Йорк ще бъдат ваксинирани срещу коронавируса, за да могат да посещават занятия тази есен, допълни Куомо, предаде Ройтерс. Това ще засегне над 435 000 студенти, като са предприети редица инициативи, за да бъдат насърчени хората да се ваксинират.

Във Вашингтон пък рестрикциите, въведени заради коронавируса, ще бъдат отменени до голяма степен на 21 май, предаде Франс прес. Напълно ще отпаднат на 11 юни в зависимост от епидемиологичната ситуация.

Още от 21 май ще се премахнат ограниченията за повечето публични и търговски дейности - като например брой на допусканите хора или работно време. Но тези облекчения няма да засегнат баровете, нощните заведения, големите концертни зали и стадионите.

Чак на 11 юни ще могат да бъдат подновени изцяло всички дейности, каза кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър. Няколко музеи в столицата ще отворят врати на 14 май. Ресторантите вече са отворени, но капацитетът им на прием вътре е ограничен, а маса на терасата може да е само за до 10 души.

След вдигането на рестрикциите маските ще продължат да са задължителни на закрито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай