Скандален сеизмолог побърка света! Нова прогноза

Какво каза Франк Хугербитс

Скандален сеизмолог побърка света! Нова прогноза | StandartNews.com

Холандският сеизмолог Франк Хугербитс, който предсказа смъртоносните  земетресения в Турция и Сирия, разгласи нова прогноза.

Изследователят обяви датите и местата на новите мощни трусове на страницата на Solar System Geometry Survey (SSGEOS) - проучвателен институт за следене на геометрията на взаимоотношението на небесните тела и въздействието му върху сеизмичната интензивност.

Според него магнитудът на следващите вторични трусове може да надхвърли 8,5. Те се очакват още в началото на март и ще засегнат  Португалия, Гърция, Пакистан, част от Северна Америка и Русия.

„Не преувеличавам. Не се опитвам да всявам страх. Това е само предупреждение, тъй като критичната планетарна геометрия причинява големи сеизмични събития ”, каза той във видео анализ в YouTube канала на научната организация.

Сеизмологът призова жителите на тези региони да се подготвят в случай на земетресение. „Ако се намирате в район, застрашен от земетресения, винаги се нуждаете от план за действие при земетресение. Независимо от прогнозата, имате нужда от сеизмичен план за действие. Когато земята започне да се тресе, трябва да можете да излезете от къщата или сградата много бързо. Това ще спасява животи“, обясни ученият.

В медиите "прогнозите" на Хугербитс се наричат ​​мистицизъм, тъй като той уж е предсказал земетресението в Непал през 2015 г., което уби 8 хиляди души.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай