Скандал в Северна Македония. Искат оставката на Ковачевски

Пак замесиха името на България

Скандал в Северна Македония. Искат оставката на Ковачевски | StandartNews.com

Голям скандал гръмна в Северна Македония. Поискаха оставката на премиера Димитър Ковачевски, защото премиерът на Албания Еди Рама го представя на германския канцлер Олаф Шолц като министър-председател на бъдеща Западна България.

"Ако със Заев Македония стигна дъното, сега с Ковачевски го проби. Когато беше представен като министър-председател на бъдеща Западна България, ако имаше малко достойнство Ковачевски щеше да реагира в защита на страната си, вместо да се смее и да се радва", излезе с позиция ВМРО-ДПМНЕ.

"На какво има да се смеем и радваме, г-н Ковачевски? Ако реагирате толкова смирено и ласкаво на публичното унижение на Република Северна Македония, то е ясно, че нямате доверието и авторитета, за да представлявате и защитавате македонските национални и държавни интереси. Това поведение на Ковачевски е срамно. За тази обида той дължи не просто извинение на страната си, но и оставка, като акт на отговорност за срама, нанесен на международната сцена", пишат от ВМРО-ДПМНЕ, призовавайки отново за предсрочни избори и протест на 18 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай