Сирия отложи за сряда инспекцията на ООН

Без мандат на ООН Италия няма да участва във военна намеса в Сирия

Сирия отложи за сряда инспекцията на ООН | StandartNews.com

Дамаск, Рим. Външният министър на Сирия Уалид Муалем каза, че вторият ден от работата на екипа инспектори на ООН се отлага за сряда, поради разногласия сред бунтовниците по договорките за безопасността на екипа, предаде Ройтерс. Министърът отхвърли обвиненията от държавния секретар на САЩ Джон Кери, че правителството на президента Башар Асад възпрепятства работата на екипа на ООН.

 

 

 

Италия отхвърли възможността да вземе участие в какъвто и да е вид военна намеса в Сирия без одобрението на Съвета за сигурност на ООН, подчертавайки, че няма алтернатива на постигнато чрез преговори „политическо решение", предаде АФП.

„Италия няма да вземе участие в никакви военни решения без мандат на Съвета за сигурност на ООН", каза външният министър Ема Бонино пред парламента в Рим. „Дори възможността за ограничена намеса рискува да стане неограничена", каза дипломат номер едно в Италия. Тя подчерта, че Италия е „вече разтегната и дори преразтегната" във военно отношение в други части на света. „Няма военно решение на конфликта в Сирия. Единственото решение е постигането с преговори на политическо решение", каза Бонино и призова за „голяма решителност" в преследването на преговори между враждуващите страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай