Четвъртък,

Синеок генерал не остави неваксиниран в Португалия

От: Стандарт -
482
Синеок генерал не остави неваксиниран в Португалия
A
A
A

От една от най-засегнатите от COVID до една от най-ваксинираните нации страни в света - Португалия, вече няма кого да ваксинира.

98 процента от населението е напълно ваксинирано срещу коронавируса, а останалите два процента са деца под 12 години.

Чудото на масовата ваксинация се приписва на високопоставен офицер от португалския флот - Енрике Гувея е Мело. Бившият командир на подводница беше назначен да ръководи програмата за ваксинация в началото на годината. Това се превърна в задача, която е Мело изпълнява с военна точност.

Триста центъра за ваксинация бяха открити в страната. В тях първоначално бяха разположени военнослужещи, за да направят логистиката възможно най-безупречна. Синеокият генерал, облечен в униформа, носещ значка на многоглава змия, която яде вируси – стана добре познат образ на португалската телевизия, припомня БГНЕС.

Убеждаването на нацията започна с ваксинирането на няколко военнослужещи. Медиите реагираха светкавично и не допуснаха антиваксъри да злоупотребяват с телевизионно време.

Успехът на ваксинациите следва мрачен период по-рано тази година. Празниците и възраждането на британския вариант на коронавируса доведоха до пренаселени болници. В разгара на кризата здравната система беше на ръба на колапса и пациентите бяха транспортирани до болници в чужбина.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com