Сиара удря Битания и Северна Европа

Британската метеорологична служба предупреди за бурни ветрове в северозапада на кралството и евентуални прекъсвания на електричеството и затруднения в трафика

Сиара удря Битания и Северна Европа | StandartNews.com

Метеорологичните служби от Ирландия до Германия предупреждават населението за наближаваща буря откъм Атлантическия океан, съобщи ДПА. Очаква се стихията, наречена Сиара, да удари още днес западните части на Британските острови и утре да си проправи път към Северна Европа. Британската метеорологична служба предупреди за бурни ветрове в северозапада на кралството и евентуални прекъсвания на електричеството и затруднения в трафика.

Заради прогнозите беше отменена откриващата церемония в ирландския град Голуей, който тази година е една от двете европейски столици на културата. Белгийските синоптици са обявили за утре много силни ветрове и риск от сериозни щети из страната. Сиара вероятно ще удари Белгия утре около 10 ч. и ще бушува из страната най-малко 24 часа.

В Германия очакват бурята да обхване северните и централните райони утре, а в понеделник рано сутринта да стигне до южните провинции на страната. Операторите на транспортни връзки от Нидерландия до Германия предупреждават пътниците за възможни закъснения. Администрациите на летищата в Берлин и Франкфурт заявиха, че внимателно следят развитието на положението.

По-рано днес „Луфтханза“ предупреди за отмяна и закъснение на полети заради бурята. В съобщението на авиокомпанията стихията беше наречена Сабине, припомня Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай