Си Дзинпин стресна света! Предупреждението

Какво каза на страната си президентът на Китай

Си Дзинпин стресна света! Предупреждението | StandartNews.com

Китайският президент Си Дзинпин призова началниците на службите за национална сигурност да мислят за "най-лошия сценарий" и да се подготвят за "бурни вълни".

"Сложността и трудността на проблемите на националната сигурност, с които се сблъскваме сега, значително нараснаха", заяви Си във вторник на заседание на партийната Комисия за национална сигурност.

Това съобщи държавната информационна агенция "Синхуа", цитирана от CNN,

"Трябва да се придържаме към мисленето за най-важните фактори и за най-лошия сценарий, да се подготвим да преминем през големите изпитания на силните ветрове и бурните вълни, и дори на опасните, бурни морета", добави президентът на Китай.

Последните указания на Си идват в момент, когато Пекин е изправен пред множество предизвикателства - от затруднена икономика до все по-враждебна според него международна среда.

Президентът на Китай заяви, че Пекин трябва да ускори модернизацията на своята система за национална сигурност и на способностите си, като се съсредоточи върху повишаването на тяхната ефективност в "реални бойни действия и практическо използване.

Откакто дойде на власт преди десетилетие, Си Дзинпин разшири понятието за национална сигурност, така че да обхване всичко - от политиката, икономиката, отбраната, културата и екологията до киберпространството.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай