Ще изпрати ли Франция военни в Украйна

Макрон заяви миналия месец, че подобен ход не бива да се изключва

Ще изпрати ли Франция военни в Украйна | StandartNews.com

Русия разполага с информация, че Франция вече подготвя военен контингент, който да бъде изпратен в Украйна, като на първоначалния етап той ще възлиза на около 2000 души, заяви Сергей Наришкин, ръководител на руската Служба за външно разузнаване (СВР), цитиран от ТАСС.

"Сегашното ръководство на страната (Франция) не се интересува от смъртта на обикновените французи и притесненията на генералите. Според информацията, получена от руската СВР, контингентът, който ще бъде изпратен в Украйна, вече се подготвя. На първоначален етап той ще възлиза на около 2000 души", каза Наришкин.

По думите му френските военни се опасяват, че такъв значителен контингент не би могъл да бъде прехвърлен и разположен в Украйна незабележимо. "По този начин той ще се превърне в приоритетна легитимна цел за атаки от страна на руските въоръжени сили. А това означава, че го очаква съдбата на всички французи, които някога са идвали на територията на руския свят с меч", допълни Наришкин.

По-късно през деня говорител на френското министерство на въоръжените сили определи изказването на Наришкин като "провокация", предаде Ройтерс. "Смятаме този вид провокации за безотговорни", каза говорителят на френското ведомство, цитиран от Ройтерс, като допълни, че това е още един случай на руска "дезинформация". 

Еманюел Макрон заяви миналия месец в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж, че изпращането на западни войски в Украйна "не бива да се изключва", припомня Франс прес. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай