Шрьодер: Политически проблеми не се решават с бомби

Шрьодер: Политически проблеми не се решават с бомби | StandartNews.com

Берлин. "Германия трябва да използва всеки шанс за мирни преговори в Сирия, докато това е възможно. С бомби проблемът там няма да се реши, а ще се задълбочи", заяви тази сутрин в предизборна реч бившият германски канцлер Герхард Шрьодер.

Шрьодер се изказа остро срещу евентуален удар в Сирия. Той призова германските политици да се въздържат от намеса във вътрешните работи на близкоизточната държава и подчерта, че политически проблеми не се решават с бомби.

На предизборна среща в град Херне, провинция Северен Рейн-Вестфалия, бившият канцлер разкритикува остро германското правителство и позицията му спрямо Сирия, съобщи БНР. Той предупреди, че евентуална международна атака няма да повлияе на режима на Башар Асад, а ще засегне само мирното население, което и сега страда от гражданската война

"Да вярваш, че можеш да прекратиш нечовешкото страдание на тези деца, чиито снимки ние всички видяхме и те ни потресоха – мен също ме разтърсиха най-дълбоко, но да вярваш, че с бомби ще спреш това престъпление, е лудост. Бомбите ще ударят отново именно тази част от сирийското население – обикновените хора – мъже, жени идеца, които няма как да се защитят", заяви Шрьодер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай