Шокиращи данни за "Граждани на райха", Германия се облещи

Тази година поддръжници на крайнодясното движение са извършили 239 престъпления

Шокиращи данни за "Граждани на райха", Германия се облещи | StandartNews.com

Германците, които причисляват себе си към крайнодясното движение "Граждани на райха“, през последната година са се увеличили с 2000 души, достигайки 23 000, като 10% от тях са склонни към насилие, пише в неделния си брой вестник "Билд".

Тази година поддръжници на крайнодясното движение са извършили 239 престъпления, каза германската вътрешна министърка Нанси Фезер. "Не става дума за безобидни фантазьори, а за лица, заподозрени в тероризъм, които вече са задържани. Разрешителните за оръжие на най-малко 1050 членове на "Граждани на райха" вече са отнети" каза още Фезер. Тя допълни, че в близко бъдеще правителството ще затегне контрола върху притежанието на оръжие. 

Движението "Граждани на райха" се заражда през 80-те години. Неговите сподвижници приемат, че Германия съществува в границите си от 1937 г. и не признават действащото правителство. "Гражданите на райха" често правят възстановки на събития от военната история и провеждат тайни срещи. 

Дълго време специалните служби предполагаха, че движението не представлява заплаха за конституционния ред, тъй като то не е имало много последователи и добре изградени структури. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай