Шокираща новина от Сърбия! Какво готвят на Вучич

Министър с обезспокоителни думи

Шокираща новина от Сърбия! Какво готвят на Вучич | StandartNews.com

"Продължава да съществува заплаха за възможно убийство на президента Александър Вучич", смята министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, цитиран от сръбската телевизия N1.

"Докато Звицер (Радое Звицер, лидер на черногорската престъпна група Кавачки клан) е на свобода, убийство на Вучич е възможно. Не знаем кой стои зад клановете и докато не бъде разкрито това, заплахата за живота на президента расте с всеки изминал ден", е заявил Вулин пред телевизия Хепи, цитиран от БТА.

В началото на годината министърът на вътрешните работи на Сърбия съобщи пред журналисти за подготвяно покушение срещу Вучич. Тогава той каза, че според оперативна информация престъпна група начело с Радое Звицер подготвя покушението.

Скоро след това обществеността бе информирана за нов планиран атентат срещу президента, който пък трябвало да бъде извършен от престъпната група на Велко Беливук, впоследствие разбита.

Предупреждения за опасността от нападение срещу Александър Вучич имаше и през 2020 г., когато Вулин също бе заявил, че полицията разполага с оперативни данни за това, че срещу президента на страната се подготвя покушение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай