Шок! Пригожин предрекъл края си?

Появи се клип от старо негово интервю

Шок! Пригожин предрекъл края си? | StandartNews.com

40-секунден видеоклип от старо интервю, в което лидерът на руските наемници Евгений Пригожин заявява, че би предпочел да бъде убит, отколкото да излъже страната си, и споменава самолет, разпадащ се в небето, отприщи редица теории в интернет пространството относно предполагаемата му смърт, съобщава "Ройтерс".

Руските авиационни власти обявиха, че шефът на ЧВК "Вагнер" е пътувал в частен самолет, който в сряда се разби северозападно от Москва - точно два месеца, след като Пригожин извърши неуспешен бунт срещу руското военно ръководство. Кремъл отхвърли предположенията на Запада, че той е бил убит по руска заповед, като "абсолютна лъжа".

В клипа - откъс от интервю, първоначално публикувано на 29 април с руския военен блогър Семьон Пегов, Пригожин заявява, че Русия е на ръба на катастрофа, тъй като Министерството на отбраната постепенно е изхвърлило хората, които говорят истината и отказват да се съобразят с висшето ръководство.

"Днес достигнахме точката на кипене", посочва той в клипа, публикуван в "Сива зона" - каналът на "Вагнер" в "Телеграм", предаде news.bg.

"Защо говоря толкова честно ли? Защото нямам право (да лъжа - б.р.) пред хората, които ще живеят в тази държава. Сега ги лъжат. По-добре ме убийте".

Той добавя: "Няма да лъжа, трябва да кажа честно, че Русия е на ръба на катастрофа. И ако този механизъм не се регулира днес, то тогава самолетът ще се разпадне във въздуха".

Стотици коментари бяха публикувани в "Сива зона" в рамките на няколко часа.

"Но той е знаел", пише един от потребителите.

Появиха се и спекулации, че Пригожин е жив.

Eдин от коментарите гласи, че би било страхотно, ако Пригожин и Сергей Суровикин - бившият главнокомандващ руската армия, за който се твърди, че е отстранен от поста командващ на военновъздушните сили в деня на авиокатастрофата, "седят в Ямайка, пият пина колада и пушат огромен джойнт".

Някои коментари сочеха към Кремъл, като един потребител пише, че катастрофата е дело на президента Владимир Путин, добавяйки: "Трябва да си амеба, за да не разбираш това".

Други обвиняват Франция, а трети - Украйна. В един от коментарите се твърди, че Украйна е убила Пригожин по заповед на американските специални служби "и англосаксонците" и се добавя "неудобно е да загубим такъв герой", на което някой отговаря с три плачещи от смях емотикона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай