Шофьор отвлече автобус с деца

Похитителят заплашвал, че ще забие превозното средство в миланското летище

Шофьор отвлече автобус с деца | StandartNews.com

Сенегалец с италиански паспорт отвлече днес по обяд автобус с 51 ученици и го подпали край южния квартал на Милано – Сан Донато. Благодарение на бързата намеса на силите на реда жертви няма, като в болница с леки наранявания са откарани 14 тийнейджъри.

Чернокожият мъж крещял "Стига вече смърт в Средиземно море!“ и заплашвал, че ще забие превозното средство в миланското летище "Линате“, за да предизвика невиждана касапница.

Екшънът се завихря в намиращият се на петдесетина километра югоизточно от Милано град Крема, където четиридесет и седем годишният сенегалец Осейну Сий работел като шофьор във фирмата за автотранспорт. В сряда сутринта той получил наряд да превози ученици от средното училище "Вайлати“ до игрище извън града, за да спортуват, като след това трябвало да ги откара обратно в школото. Но на връщане вместо да подкара към гимназията, сенегалецът хванал шосето за Милано, като само спрял за няколко минути и въоръжен с нож завързал пасажерите си с електрически кабели за седалките. После дал газ и на няколко пъти се провиквал, че повече в Средиземно море не трябва да гинат мигранти. А посочвайки двете туби с бензин до седалката му обявил, че на летище „Линате“, към което бил насочил автобуса, след малко щяла да бъде сътворена невиждана касапница.

Едно от превозваните момчета обаче успяло да набере по телефона родителите си, казало им само, че автобусът е отвлечен от терорист и те веднага позвънили в полицията. На минутата били вдигнати под тревога всички патрулки в района и започнало бясно преследване на движещият се с висока скорост рейс. Гонката продължила до Милано и след като сенегалецът не се подчинил на сигналите на полицаите да спре превозното средство, те го го изблъскали с джип в мантинелата. Веднага след като си дава сметка, че "мисията“ му се проваля, Осейну Сий разсипва една от тубите с бензин по пода на автобуса и щраква запалката си. Огънят лумнал, но надошлите полицаи счупили прозорците и успели да изкарат навън почти невредими малолетните пътници и двамата им учители. В рамките на половин час в района пристигат 14 линейки, три вертолета и над 20 полицейски коли.

Междувременно стана известно, че сенегалецът с италианско гражданство вече е бил клиент на правосъдието за пиянство и за изнасилване на малолетна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай