Шестима членове на Ал-Кайда са убити в Йемен

Шестима членове на Ал-Кайда са убити в Йемен | StandartNews.com

Сана. Шестима членове на Ал-Кайда са загинали след удари на безпилотен самолет в Йемен, предаде АФП.

Операцията е извършена ден след оповестеното от Сана предотвратяване на заговор на екстремисти да атакуват петролен терминал със служители от западни държави.

Атаката е станала на разсъмване, най-вероятно с американски безпилотен летателен апарат, и е шестата подобна от края на юли насам.

Под прицел източно от столицата Сана са попаднали два автомобила с членове на „Ал Кайда" в Магреб, в момента когато заплаха от терористични нападения продължава да държи затворени дипломатическите мисии на САЩ и други западни държави в региона и отвъд него.

Междувременно, стана ясно, че иракски член на международната терористична мрежа „Ал Кайда", избягал от затвор в Багдад миналия месец, е убил своя брат, полицай, заедно с още десет души, съобщава АФП.

Въоръжена група е нападнала късно снощи дома на полицая в северния град Тикрит, екзекутирайки го с огнестрелно оръжие, преди да поставят взривно устройство в къщата.

Привлечени от шума на експлозията други 10 души са били убити, а над 58 ранени, когато е избухнала кола-бомба, паркирана наблизо.

Някои от пострадалите твърдят, че са разпознали сред нападателите брата на полицая, член на „Ал Кайда", арестуван преди три години и два пъти осъждан на смърт за убийства, включително на полицаи.

Екстремистът е бил част от групата от над 500 затворници, избягали от съоръжението „Абу Гариб" край Багдад през юли, в резултат на нападение на „Ал Кайда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай