Шефът на Хизбула оцелял при атентат

Шефът на Хизбула оцелял при атентат | StandartNews.com

Дамаск. Лидерът на шиитското движение Хизбула Хасан Насрала е ранен при покушение и се намира в болница. Опитът за убийство е бил направен на 30 септември, става ясно от съобщение, поместено в профила във Фейсбук на Сирийската свободна армия.

"Лъвът на Джабхат ан Нусра рани кучето Насрала", се казва още в съобщението. До вчера следобед достоверността му се поставяше под съмнение поради липсата на официално потвърждение. Сирийските опозиционери обаче твърдят, че успели да взривят тайния команден пункт на Хизбула в Бинт Джбейл, до границата с Израел. Загинали са 22-ма души от охраната на лидера на шиитската групировка.

Сирийската свободна армия потвърждава опита за убийството и с друг пост във Фейсбук. "Нека действията на лъва на Джабхат бъдат благословени. Днес ние славим Бога, Аллах акбар", се казва в съобщението.

Шиитското движение Хизбула се намеси във войната в Сирия на страната на режима на президента Башар Асад. При последните сблъсъци със сирийските опозиционери в ливанския град Триполи загинаха петима войници, а над 20 бяха ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай