Сензационно разкритие за Путин и войната

Кой е убедил президентът да нападне Украйна?

Сензационно разкритие за Путин и войната | StandartNews.com

"Владимир Путин е бил убеден да нападне Украйна от руския милиардер Юрий Ковалчук", предаде израелската медия мигнюз.

Според неназован бивш офицер от тайните служби на Москва предприемачът и политикът са много близки. "Те прекарват много време заедно. Ковалчук в беседи с държавния глава постоянно му е натяквал, че Западът е слаб, че Русия с война срещу Украйна ще се докаже като първа сила в света и ще защити своите национална сигурност и териториален суверенитет", написа още изданието, като се позова на своя източник.

"Разговорите са били провеждани през 2020 г. Тогава стопанинът на Кремъл се бе изолирал от външния свят заради коронавирусната пандемия, обхванала Земята", добави мигнюз.

"Двамата са на почти една и съща възраст – олигархът е на 71 години, а президентът на 70. Те са родени в Ленинград (сега Санкт Петербург). Ковалчук и Путин най-вероятно са се запознали в началото на 90-те, когато са станали съседи във елитно вилно селище в Приозерский район, край Санкт Петербург", допълни медията от близкоизточната страна.

"Ковалчук притежава основния пакет акции в една от най-големите банки в страната си "Россия". Той също има дялове в социалната мрежа ВКонтакте и медийни групи. Милиардерът стана собственик на завод за производство на вино в окупирания през 2014 г. украински черноморски полуостров Крим", разказа още мигнюз, предаде novini.bg.

"Заради близостта му с президента на Русия Ковалчук е наричан Банкера Путин", посочи медията.

"Според опозиционни на Кремъл кръгове милиардерът е вторият човек в Русия след президента на страната", добави изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай