Сензационно от Пригожин! Голямо обещание

Основател на ЧВК "Вагнер" с първо аудиопослание след прекратяването на метежа

Сензационно от Пригожин! Голямо обещание | StandartNews.com

Евгений Пригожин, основател на ЧВК "Вагнер", който в момента се намира в "изгнание" в Беларус, обеща следващи победи на фронта.

Това е първо аудиопослание след прекратяването на метежа, Марш на справедливостта, както сам го нарече Пригожин. Предишното изявление беше правено от неговата пресслужба, но и тя е много мълчалива в последните десет дни. В него той излага своята версия за случилото се, като казва, че не е имал намерение да "сваля режима".

Това аудиопослание от Беларус, публикувано в близкия до групата канал в Telegram "Сива зона", Пригожин заявява, че скоро всички ще видят "следващите ни победи на фронта".

"Искам да разберете - нашият "марш на справедливостта" имаше за цел да се бори с предателите и да мобилизира обществото ни. И мисля, че успяхме в голяма част от това", казва той, без да уточнява кои и какви победи да очакваме, пише news.bg.

Пригожин не разкрива и точното си местоположение.

По-рано Кремъл потвърди, че Пригожин ще пътува до Беларус по силата на споразумението за прекратяване на бунта, а Александър Лукашенко скоро след това потвърди, че Пригожин е пристигнал в Минск.

Сателитни снимки показаха изграждане на лагери в Беларус, предполагаемо на ЧВК "Вагнер". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай