Съдбоносно решение в Кремъл, какво следва

Говори Алексей Дробинин, директор на Департамента по външнополитическото планиране към руското външно министерство

Съдбоносно решение в Кремъл, какво следва | StandartNews.com

Ерата на сътрудничество със Запада приключи. Време е да се отървем от илюзиите и да разберем, че няма да има връщане към ситуацията от преди 24 февруари в отношенията с Европа и САЩ. Това каза Алексей Дробинин, директор на Департамента по външнополитическото планиране към руското външно министерство, цитиран от РИА Новости.

„Независимо от продължителността и резултата от "специалната военна операция" (термин, с който в Русия обозначават войната с Украйна - бел.ред. ) вече може да се каже, че 30-годишната ера на в общи линии конструктивното, макар и не безпроблемно сътрудничество със Запада, приключи безвъзвратно“, отбелязва дипломатът, предава actualno.com.

Според него сега Руската федерация има възможност най-после да се раздели с илюзиите си и да излезе „извън рамките на парадигмата на „приятелското поглъщане“, възпроизвеждана многократно от западните колеги след 1992 г.“

"Русия навлезе в остра фаза на конфронтация с агресивния съюз от враждебни държави, предвождани от САЩ. Целта на врага е да нанесе стратегическо поражение на страната ни, премахвайки я като геополитически конкурент", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай