Петък,

Съдбата на Русия! Професор каза истината

От: Редактор -
3853
Съдбата на Русия! Професор каза истината
A
A
A

Възможно ли е при загуба на войната наистина да се стигне до разпад на Русия, която всъщност не е еднородна хомогенна национална държава, а се състои от над 80 субекта и 200 различни народa, които са с най-различни вероизповедания, езици и история?

По думите на проф. Станчев има формиране на правителства на руската опозиция в чужбина, които искат отделяне

Напролет през април най-вероятно по време на призива за мобилизация ще се отзоват около 100 000 души в резерв. Tова заяви в ефира на Нова нюз проф. Михаил Станчев.

"Путин е прав, че цялата международна общност упражнява икономически натиск над Русия. Тя е обградена. Не е прав, че има икономически растеж в РФ, това е повече пропаганда отколкото реалност.

Путин се надява, че на Китай, Турция, Иран и Саудитска Арабия ще може да разчита. Китай ще изчаква, той не осъжда руската агресия, но подкрепя териториалната цялост на Украйна", посочи той. 

Според него руснаците не усещат икономическия натиск.

"Особено в провинциите водят много беден живот. Трябва да оценяваме реално опасността на Русия, не трябва да мислим, че ще се разпадне.

Службите вътре ги държат. Ако има раздвижване, то ще е между генералите от ФСБ и бизнесмените, те ще се борят за влиянието на Путин, за да си запазят цялата власт в Русия, иначе разпадането е неизбежно", смята Станчев.

По думите му има формиране на правителства на опозицията в чужбина. "Чечня, Ичке́рия, Башкортостан, Калининградска област, Якутия. Те искат отделяне от Русия, но това са само заявления, нямат сериозни основи", посочи той.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com