САЩ хвърлиха остро обвинение към Русия. Отговор от Кремъл

Напрежение

САЩ хвърлиха остро обвинение към Русия. Отговор от Кремъл | StandartNews.com

Съединените щати обвиниха Русия, че използва химическо оръжие срещу украински войници. Това стана ясно от съобщение на Държавния департамент по повод поредната порция санкции срещу Москва.

Според текста, става въпрос за веществото хлорпикрин, което е било използвано масово през Първата световна война. В съвремието, хлорпикринът се използва в земеделието, за борба с гъбички и насекоми.

Русия е сред държавите, подписали конвенцията срещу химическите оръжия. Документът, който е в сила от над четвърт век, забранява производството и употребата на химическо оръжие и призовава за унищожаването на всички съществуващи запаси. Официално Русия твърди, че вече не разполага с химически арсенал.

Кремъл определи като неоснователни обвиненията на САЩ, че руските сили са използвали химически оръжия в Украйна, предадоха световните агенции.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери, че Москва остава обвързана с договора, забраняващ използването на химически оръжия.

"Видяхме новините за това. Както винаги, подобни обвинения звучат напълно безпочвено и необосновано", каза Песков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
лъчо
преди 1 седмица

Май няма да се размине без Путин да пуска посейдоните Дано нас ни пощади като братя славяни

Откажи
ДаСкопимСкота-БезродникПаситто
преди 1 седмица

Тези номера краварски и кьорфишеци на световните терористи - ФАЩ за химическо оръжие вече сме го чували от краварете преди да бастисат и окрадат Ирак.Да се съсредочат върху военните престъпления на чифутите в свещената палестинска земя . Слава на Русия и на Путин ! Да живее Република Палестина!

Откажи
Иванов
преди 1 седмица

Тия кремълски престъпници може и новичок да използват но в България още е пълно с техни почитатели

Откажи
Христо
преди 1 седмица

Трябва да дават противогази на украинците

Откажи