САЩ с ултиматум към Русия за оръжията

Ако Москва не приеме сега предложенията ни, след преизбирането на Тръмп условията ще са други, каза специален пратеник на президента

САЩ с ултиматум към Русия за оръжията | StandartNews.com

 

Ако Русия не приеме предложението на САЩ за продължаване на Договора за съкращаване на стратегическите оръжия, "входната такса" ще се увеличи след преизбиране на Доналд Тръмп като президент. Ултиматумът беше изказан от Маршал Билингсли, специален пратеник на Тръмп за контрол на оръжията, в интервю пред „Кормерсант“.

"Мисля, че ако не продължим напред дотогава, ще имаме редица нови условия, за които ще настояваме. Но засега предложението остава в сила, както го направихме", добави той, като отбелязва, че Вашингтон е готов да подпише веднага  предложеното споразумение.

В същото време Билингсли каза, че САЩ не се страхува от възможния отказ на Русия. "Ще модернизираме нашите ядрени сили. И ще се радваме да продължим без ограниченията, предвидени от договора", обясни специалният пратеник на Тръмп.

Договорът за съкращаване на стратегическите оръжия бе подписан през 2010 г. от тогавашните президенти на Русия и САЩ Дмитрий Медведев и Барак Обама. Споразумението влезе в сила през 2011 г. и изтича през февруари 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай