Сащ подгони фирми. Замириса им на оръжия

Вашингтон не спира мерките срещу войната

Сащ подгони фирми. Замириса им на оръжия | StandartNews.com

Три юридически лица отнесоха санкции от САЩ днес по обвинение във връзки с оръжейни сделки между Северна Корея и Русия, предаде Ройтерс.

Вашингтон продължава мерките си срещу лицата, които искат да подкрепят войната в Русия в Украйна, посочва агенцията.

В изявление на министерството на финансите на САЩ се казва, че Русия се нуждае все повече от Северна Корея и други съюзници, за да води войната си в Украйна, тъй като изразходва боеприпаси и губи тежко оборудване на бойното поле.

"Съединените щати продължават да изкореняват незаконните финансови мрежи, които се опитват да насочат подкрепа от Северна Корея към руската военна машина", изтъкна заместник-министърът на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън в изявление.

"Заедно с нашите съюзници и партньори оставаме ангажирани да разкриваме и прекъсваме търговията с оръжие, която е в основата на бруталната война на Путин в Украйна."

Субектите, срещу които е насочено действието, са "Лимитид лайъбилити кампъни Виръс"(Limited Liability Company Verus), "Дифенс енджинийринг лимитид  лайъбилити партнършип"(Defense Engineering Limited Liability Partnership) and "Версор Ес. Ар. О."(Versor S.R.O.), посочва Ройтерс, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай