САЩ и Австралия евакуират гражданите си от кораба с коронавирус

Заразените ще бъдат поставени отново под карантина

САЩ и Австралия евакуират гражданите си от кораба с коронавирус | StandartNews.com

Пребивавалите на поставения под карантина в Япония круизен кораб „Даймънд принсес“ 300 американски граждани, вече са се завърнали у дома. 14 души от тях са дали положителна проба за коронавируса, който покоси и пътници на борда на кораба и ще бъдат поставени отново под карантина. Американските граждани са били извозени с два самолета, които са излетели вчера от летище Ханеда към военни бази в САЩ.

След задължителната 13-дневна карантина на плавателния съд, американските граждани са били поставени под допълнителна 14-дневна карантина.

В сряда се очаква и Австралия да изведе своите граждани от кораба. С чартърен полет на Qantas Airways в родината си ще бъдат върнати около 200 австралийци, както и новозеландци.

Още 200 австралийци са били евакуирани снощи от центъра на заразата в Китай в провинция Хубей. Те незабавно са били поставени в 14-дневна карантина на отдалечения Коледен остров.

Починалите от коронавирус до момента са над 1880, а заразените са близо 72 500. Болестта достигна и 25 държави по света, като смъртни случаи извън Китай има в Хонконг, Япония, Филипините, Тайван и Франция.

Поредна жертва на вируса стана директор на една от болнитете в град Ухан. Миналата седмица там почина и лекарят, който през декември първи предупреди за опасните последствия от открития нов щам на болестта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай