Самолет качи мъртъвци в Космоса! Какво се случва

Твърде изненадващо пътуване

Самолет качи мъртъвци в Космоса! Какво се случва | StandartNews.com

Осъществено бе доста неочаквано космическо пътуване.

Двама изчезнали прародители на човека направиха неочаквано пътешествие в космоса. Останките им прелетяха с космически самолет на Virgin Galactic в суборбиталното пространство и така те станаха „мъртви астронавти“, съобщава Глас Нюз.

Костите на двама изчезнали предшественици на човека, а именно представител на вида Australopithecus sediba, умрял преди почти 2 милиона години, и представител на вида Homo naledi, починал преди 250 хиляди години, излетяха в космоса на 8 септември на борда на Космическият самолет Virgin Galactic VSS Unity като част от следващото туристическо изстрелване в суборбиталното пространство, пише IFLScience.

За да бъдем по-точни, ключицата на Australopithecus и костите на палеца на Homo naledi, които са били съхранявани в малък контейнер от въглеродни влакна, са били в космоса. 

Заедно с туристите останките на човешките предци бяха изнесени за първи път с помощта на космическия самолет VMS Eve до надморска височина от 15 км, където космическият самолет VSS Unity със своите пътници и необичаен товар отлетя по-далеч в суборбиталното пространство, тоест това е почти открития космос .

Останките на Australopithecus sediba бяха открити през 2008 г. в пещерата Малапа в известната люлка на човечеството в Южна Африка. Останките на Homo naledi са открити на същото място, но в пещерата Rising Star. И двете открития са направени от Лий Бергер от Университета на Витватерсранд, Южна Африка.

Именно той предаде костите на два изчезнали вида човешки предци на астронавта Тимъти Неш, който летя с тях на борда на космическия самолет Virgin Galactic. 

Според Бергер фактът, че човешките предци са летели в космоса, макар и под формата на „мъртви астронавти“, е признание от страна на съвременните хора за важния принос, който са направили за технологичното развитие на човека. Ако тези роднини на човека не бяха укротили огъня и не бяха изобретили важни инструменти за работа и лов, едва ли сега хората щяха да летят в космоса, смята ученият.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай