Руснак свали украинското знаме. Какво му се случи!

Голям бой на форум в Турция

Руснак свали украинското знаме. Какво му се случи! | StandartNews.com

Голям екшън на политическа основа в труската столица Анкара.

Украински делегат удари с юмрук в лицето руски делегат по време на събиране на черноморските нации в турската столица в четвъртък, предаде "Ройтерс", цитира Дарик.

До инцидента се стигна, след като украинското знаме беше свалено, за да не влезе в кадър по време на видеоинтервю с главния делегат на Русия.

Олесандър Мариковски публикува на страницата си във Фейсбук видео как блъска руснака и си прибира синьо-жълтия флаг. Инцидентът е станал в коридор на сградата на парламента, където се провежда асамблеята на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

По-рано през деня няколко украински делегати се сбиха със служители по сигурността, които се опитаха да ги разпръснат, докато организираха протест, викайки и държейки знамената си до водещия делегат на Русия, докато тя се опитваше да говори пред събранието.

Снимки от безредиците бяха публикувани от турския парламент на неговия уебсайт, а Мустафа Сентоп, ръководителят на парламента, отправи остри критики. "Осъждам това поведение, което нарушава мирната среда, която Турция се опитва да установи", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай