Неделя,

Руснак свали украинското знаме. Какво му се случи!

От: Редактор -
1720
Руснак свали украинското знаме. Какво му се случи!
A
A
A

Голям екшън на политическа основа в труската столица Анкара.

Украински делегат удари с юмрук в лицето руски делегат по време на събиране на черноморските нации в турската столица в четвъртък, предаде "Ройтерс", цитира Дарик.

До инцидента се стигна, след като украинското знаме беше свалено, за да не влезе в кадър по време на видеоинтервю с главния делегат на Русия.

Олесандър Мариковски публикува на страницата си във Фейсбук видео как блъска руснака и си прибира синьо-жълтия флаг. Инцидентът е станал в коридор на сградата на парламента, където се провежда асамблеята на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

По-рано през деня няколко украински делегати се сбиха със служители по сигурността, които се опитаха да ги разпръснат, докато организираха протест, викайки и държейки знамената си до водещия делегат на Русия, докато тя се опитваше да говори пред събранието.

Снимки от безредиците бяха публикувани от турския парламент на неговия уебсайт, а Мустафа Сентоп, ръководителят на парламента, отправи остри критики. "Осъждам това поведение, което нарушава мирната среда, която Турция се опитва да установи", каза той.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com