Руското посолство в САЩ отговори на обвиненията

Дипломатическата мисия обяви, че Вашингтон следва курса на "мегафонната дипломация"

Руското посолство в САЩ отговори на обвиненията | StandartNews.com

Руското посолство в САЩ заяви, че обвиненията на американското разузнаване срещу Русия за "намеса" в президентските избори в САЩ през 2020 г. не допринасят за нормализирането на отношенията между страните. Това се посочва в публикация във фейсбук на дипломатическата мисия, пише Газета.ру.

Посолството оприличи доклада от разузнаването на „поредния набор от безпочвени обвинения“. Дипломатическата мисия добави, че Вашингтон следва курса на "мегафонната дипломация", която има за цел да поддържа негативния фон около Русия.

Текстът също така отбелязва, че с подобни изявления САЩ се опитват да прехвърлят отговорността за дестабилизация в страната.

„Това отношение на администрацията е малко вероятно да отговаря на предложения от нас равен и взаимно уважаващ се експертен диалог за намиране на решения на най-належащите въпроси“, се казва в публикацията на посолството.

По-рано CNN съобщи, позовавайки се на свои източници, че САЩ може да наложат санкции срещу Русия през следващата седмица. Ден по-рано Белият дом заяви, че все още не е взел решение относно санкциите срещу Русия за "намеса" в изборите. Преди това беше съобщено, че САЩ възнамеряват да наложат санкции след доклад на разузнаването за намеса в изборите. Докладът посочва, че Русия твърди, че се е опитала да дискредитира кандидатурата на Джо Байдън по време на президентските избори.

Руските власти многократно отричаха участие в намеса в американските избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай