Русия трупа войски край Севастопол

Русия трупа войски край Севастопол | StandartNews.com

Севастопол. В очакване на вота в Крим руски военен кораб разтовари камиони, войници и най-малко един БТР в залив край град Севастопол, съобщи Ройтерс. Журналист от агенцията видял камиони да слизат от "Ямал 156" в Казашкия залив. Това е украинска територия, на около 15 км от Севастопол, където е базиран руският Черноморски флот по силата на договор за наем между Москва и Киев. Същевременно Украйна обвини руските сили в Крим, че техен бронетранспортьор е открил огън по украински разузнавателен самолет.


Руски военни самолети и хеликоптери пък започнаха учебни полети над Средиземно море. В ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. В ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника. Междувременно 350 руски въздушни десантчици и военна техника бяха успешно стоварени в Арктика за пръв път в историята на Русия. Десантен батальон, хвърлен от самолети Ил-76 с управляеми парашутни системи "Арбалет", се приземи успешно на остров Котелни от архипелага Новосибирски острови.

 

Хакери атакуваха Кремъл


Хакери атакуваха официалния сайт на Кремъл, на руското външно министерство и на Централната банка. "Провежда се мощна кибератака срещу сайта на Кремъл", заяви говорител на руския президент в петък. В същото време Русия блокира достъпа до интернет сайтове на влиятелните критици на Кремъл - Алексей Навални и Гари Каспаров.

 

Борсите отново надолу


Индексите в почти цяла Европа бяха на червено до ранния следобед в петък в очакване на резултатите от референдума в Крим. Най-потърпевши са борсите в Централна и Източна Европа. Експерти от МВФ пък ще започнат преговори с новото украинско правителство. Това заяви шефът на МВФ Кристин Лагард, цитирана от Ройтерс. Киев се надява да получи от организацията $3 млрд. финансова помощ. В същото време Русия обяви, че ще отделя по 80-90 млн. долара месечно на Крим без значение какъв ще е резултатът от референдума.
ЬЬА ю яя

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай