Русия реже рекламата за изборите

Русия реже рекламата за изборите  | StandartNews.com

Руската Централна избирателна комисия е решила тази година да спести от средствата за информиране на електората и ще ореже рекламата на изборите, пише РБК. Бюджетът на ЦИК е намален от 14 млрд. на 10 млрд. рубли, уточни Мая Гришина, секретар на комисията по информирането на избирателите. Поради недостиг на средства почти няма да бъдат използвани билбордове и друга външна реклама, която е изключително скъпа. Избирателите ще бъдат информирани и викани пред урните чрез безплатния тв ефир, пояснява изданието в материал за кампанията по повод насрочения за 18 септември вот за Държавна Дума.

Данни на социологическия център "Левада" сочат, че интересът на руснаците към парламентарните избори все повече намалява. За 2 месеца преди вота само 45% от хората разговарят на тази тема помежду си. По същото време презд 2011 г. процентът им е бил 62. Сегашната кампания тече в разгара на отпуските, което още повече намалява интереса към рекламата, обяснява Алексей Гражданкин от "Левада".

"Парите в страната са малко, повечето граждани биха подкрепили идеята да се ореже финансирането на избирателната кампания", коментира експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай