Русия: ИД изнася петрол през Ирак за Турция

Русия: ИД изнася петрол през Ирак за Турция | StandartNews.com

Руски официален представител заяви днес, че организацията "Ислямска държава" продължава да изнася петрол в Турция, но използва нов маршрут през Северен Ирак, за да избегне руските бомбардировки, предаде Франс прес.

"Терористите опитват да избегнат руските бомбардировки с промени в логистиката и с използване на нови контрабандни маршрути за суров петрол", каза на пресконференция началникът на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

По думите му цистерните минават по обходен маршрут през сирийската провинция Дейр аз Зур, иракските градове Захо и Мосул и след това се отправят към Турция.

"Петролът пристига на турска територия през граничен пункт в област Захо", каза Рудской и показа сателитни снимки. В момента на заснемането им от двете страни на иракско-турската граница е имало 11 775 камиона цистерни, каза той.

Ахмет Давутоглу: Турция няма никакви взаимоотношения с терористични организации
В интервю за bTV турският премиер отхвърли твърденията на Москва, че Турция купува петрол от "Ислямска държава"
Генералният щаб на руските въоръжени сили съобщи, че руски военни самолети са извършили 5240 полета от началото на военната намеса в Сирия на 30 септември. През последната седмица руската авиация е унищожила 37 цели, свързани с добива и обработката на петрол в Сирия, както и 17 автоколони с цистерни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай