Русеф: Временният кабинет е нелегитимен

Русеф: Временният кабинет е нелегитимен | StandartNews.com

Временното правителство на Бразилия е нелегитимно и има проблем с представителността. Това заяви Дилма Русеф по време на първата си изява след като Сенатът на страната я отстрани временно.

"Едно нелeгитимно правителство се нуждае винаги от нелегитимни механизми да се задържи", каза тя пред чуждестранни журналисти, цитирана от "Франс прес".

Правителство изцяло от бели мъже не представлява бразилската нация, каза отстраненият от длъжност президент. "Въпросът за равенството между половете е въпрос на демокрацията в страна, където жените са мнозинство, така че това правителство има проблем с представителността", заяви тя.

„Опитахме да намерим жени, но поради причини, които няма да дискутираме сега, го обсъдихме и не беше възможно... Ще вкараме жени в правителството на постове, които преди бяха министерски, а сега ще имат същите функции, но с друго име", каза от своя страна новият правителствен ръководител Елису Падия.

„Чернокожите и жените имат фундаментално значение ако наистина искаш да изградиш инклузивна държава", продължи Русеф.

Отстраненият временно президент ще се бори на всяка цена,за да се върне на президентския пост. Русеф изтъкна, че ще се възползва от всеки удобен случай, за да се защити политически от обвиненията и да обясни причините, довели до процеса срещу нея.

Припомняме, че президентът на Бразилия Дилма Русеф бе отстранена временно за 6 месеца на 12 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай