Румъния с ключов ход за Шенген, какво се чака

Говори премиерът на страната Марчел Чолаку

Румъния с ключов ход за Шенген, какво се чака | StandartNews.com

Румъния очаква решението на нидерландския парламент за България и тогава ще направи план за бъдещите си действия. Това заяви премиерът на страната Марчел Чолаку, цитиран от "Диджи24".

Справедливо е спрямо съседна държава като България да се изчака, каза министър-председателят и уточни, че му предстоят разговари по темата с президента Клаус Йоханис, тъй като той представлява страната в Европейския съвет.

Запитан за условията, които Австрия поставя по отношение на бежанците и за укрепването на границите, Чолаку обясни, че не е видял сирийци или афганистанци, които искат да живеят в Румъния, предаде БНР.

Според него обаче исканията на Австрия не са преувеличени и Румъния трябва да укрепи границите си и да навлезе в нов етап на цифровизация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
lonexx
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи