Разследват смъртта на руска красавица

Галина Фьодорова се удавила близо до база на НАТО

Разследват смъртта на руска красавица | StandartNews.com

Италианското правосъдие започна разследване на смъртта на руския топ модел Галина Фьодорова, намерена мъртва гола в морето близо до база на НАТО на остров Сардиния, предаде Франс прес, като се позова на съдията, натоварен с разследването.

35-годишната Фьодорова редовно е попадала на кориците на известни мъжки списания като "Плейбой" и "Пентхауз", за които е позирала или гола, или в оскъдно облекло.

В събота голото й тяло било открито във водата край Теулада, в южната част на Сардиния. Според предварителните заключения жената се е удавила, заяви по телефона пред Франс прес прокурор Енрико Лусу от прокуратурата в Каляри.

Приятелят на Фьодорова, фотографът Джерениус Таваров, който има руско и британско гражданство, разказа, че двамата наели надуваема лодка, за да се разходи край бреговете на Сардиния. В един момент те скочили в морето, за да се изкъпят, но тогава лодката се откачила от котвата си и започнала да се отдалечава. Двамата се опитали да стигнат до брега с плуване, но накрая само фотографът се добрал до сушата, а приятелката му не успяла и се удавила.

В хода на разследването прокуратурата в Каляри е конфискувала мобилни телефони, фотоапарат, лаптоп и дрон, намерени в надуваемата лодка. По лодката имало следи от удар, вероятно с друг плавателен съд или подводна скала. В лодката е имало и бутилки с алкохол.

Аутопсията показала, че смъртта на модела е причинена от удавяне, но разследващите искат да разсеят всякаква друга хипотеза заради близостта на мястото на трагедията до база на НАТО, която е една от най-големите в страната, както и заради руския произход на жертвата и на фотографа.

Заради базата, която се простира на площ от над 7000 хектара и където има училище за стрелба с ракети с дистанционно насочване, с големи зони, използвани като мишени за артилерийски огън, за учения на специалните части и на контраразузнаването, по случая са започнали работа и италианските разузнавателни служби, съобщи в. "Кориере дела сера".

Според местното издание "Унионе Сарда" разследването е по обвинения в непредумишлено причиняване на смърт, пише dir.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай