Какво обсъдиха Англия и Италия на срещата на Г-20

Обединяват се премиерите на двете държави

Какво обсъдиха Англия и Италия на срещата на Г-20 | StandartNews.com

Обединиха сили британският премиер Риши Сунак и италианската му колежка Джорджа Мелони в кампанията за справяне с нелегалната миграция по време на разговори в кулоарите на срещата на Г-20 в Делхи, съобщава британският "Сънди телеграф“".

Вестникът изтъква, че Сунак е приветствал "нарастващия интерес" сред европейските лидери към сделки от типа, каквато Великобритания има с Руанда. С други думи да се обработват молбите за убежище в трети страни. Джорджа Мелони, която като премиер на Италия защитава сделката на Великобритания с Руанда, се е съгласила на срещата в Индия да събере подкрепа за мерки за справяне с нарастващите нива на нелегалната миграция.

Риши Сунак гледа на споразуменията в стил Руанда като ключови за намаляването на незаконно пристигащите, заедно със споразуменията за връщане на мигранти, като това сключено между Обединеното кралство и Албания за ускоряване на депортирането на нелегални мигранти.

В разговорите в Делхи Сунак е предложил на Мелони двамата лидери да използват италианското домакинство следващата година на срещата на Г-7 и британското председателтво на срещата на върха на европейските лидери, за по-интензивни разговори по този въпрос, информира БНР.

"Сънди телеграф" отбелязва, че миналата седмица Австрия е станала поредната страна от ЕС, която е призовала Брюксел да следва политиката на Великобритания за изпращане на нелегални мигранти в Руанда за обработка на молбите им за убежище. Сунак е заявил в Делхи, че "там където британците са водещи, другите ще ги последват".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай