Путин разлюби Никита Михалков

Путин разлюби Никита Михалков | StandartNews.com

Големият Никита Михалков, който обикновено показва филмите си първо на Владимир Путин на семейна вечеря, а после на целия свят, е претърпял разрив с руския президент. Отношенията им са обтегнати още от пролетта и е възможно режисьорът на "Сибирският бръснар" да емигрира в друга държава, твърди политологът Иля Гращенков пред "Ura.Ru". Причината според него е следната: Михалков правел всичко възможно да смекчи мярката и евентуалната присъда за генералния директор на руското авторско дружество Сергей Федотов.

Сергей бе задържан по подозрения за измами в много крупни размери. Една от версиите на следствието е, че Федотов е ощетил дружеството с 500 млн. рубли и вместо това е облагодетелствал негова собствена компания. Михалков обаче бил много близък до Федотов и според критиците на режисьора двамата от край време въртели далавери за огромни суми през офшорки. Путин обаче решил да изчисти арт империята, която Никита години наред създава в Русия. "В момента се наблюдава силно обновяване на елита, старците се сменят с новата интелигенция, които вероятно ще бъдат с още по-остри зъби. Никита Михалков няма как да не падне жертва на този процес, който е неизбежен", добавя още Иля Гращенков пред "Ura.Ru".

Никита Михалков за пръв път не се е появил на откриването на кинофестивала в Москва, което допълнително подсилило съмненията, че се чувствал недолюбван от президента. "На всички им се стори супер странно. По-късно се пусна и версия, че той е болен", пишат още медиите в Русия за носителя на "Оскар". Наскоро той бе обявил, че ще строи ски курорт, който ще включва бойно поле с декори от военните му филми и дори цели танкове. Идеята му е докато си почиват, младите да научат нещо за историята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай