Путин готов за диалог с Барак

Путин готов за диалог с Барак | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин обяви, че е готов на диалог с американския си колега Барак Обама, съобщи руският в. "Ведомости". Това изявление Путин направи в интервю за френската телевизия "Те Еф 1", помолен да коментира факта, че Обама не планира двустранна среща с него на честването на 70-годишнината от десанта в Нормандия. "Това е негов избор", каза Путин, добавяйки, че е готов за диалог.

Руският президент определи политиката на САЩ като агресивна. Той отправи критики срещу американския империализъм и посочи, че кризата на международните отношения през последните месеци е нанесла значителни поражения на отношенията между Русия и САЩ.

"Не е тайна, че най-агресивната, най-жестоката политика е тази на САЩ", подчерта той. "В целия свят има американски военни бази, войската им е на хиляди километри от границите на държавата", добави президентът.

Според него мнозина са надценили конфликта около Крим, наричайки го най-тежката криза от студената война насам.
Президентът заяви, че Русия никога не е възнамерявала да анексира части от Украйна или да дестабилизира страната. В Югоизточна Украйна няма никакви руски военни специалисти или армейски части, казва още той в интервюто. Путин отхвърли и предположенията, че Русия има намерения да анексира или да дестабилизира Югоизточна Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай