Путин влезе в петролна завера със саудитския престолонаследник

В телефонен разговор решиха да продължат сътрудничеството на петролния пазар

Путин влезе в петролна завера със саудитския престолонаследник | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин и саудитският престолонаследник принц Мохамед Бин Салман се споразумяха в телефонен разговор да продължат сътрудничеството на петролния пазар, съобщиха руски източници, цитирани от Ройтерс.

"Задълбочено беше разгледана текущата ситуация на световния петролен пазар. Подчертана бе важността на по-нататъшната координация в рамките на ОПЕК+", съобщи вчера на сайта си Кремъл.

Според пресслужбата на Кремъл в разговора е "било отбелязано с удовлетворение, че страните участници на този формат последователно изпълняват поетите задължения, с цел да се поддържа необходимият баланс и стабилност на международния пазар на енергийни суровини".

Разговорът идва по-малко от седмица след среща на Мохамед бин Салман, който е де факто лидер на Саудитска Арабия, с американския президент Джо Байдън в Джеда, посочва Франс прес.

Форматът ОПЕК+ обединява организацията на държавите износителки на петрол (ОПЕК), чийто член е Саудитска Арабия, и друга група страни производителки на петрол, сред които и Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай