Путин се произнесе! Кога ще има мир

Руският президент дава ежегодната си прескоференция

Путин се произнесе! Кога ще има мир | StandartNews.com

Руският президент заяви, че мир ще има, когато Русия постигне целите си. За първи път от началото на войната Владимир Путин дава ежегодната си прескоференция. Миналата година събитието беше отменено.

Според Путин, военната помощ, която Украйна е получила от западните държави, скоро ще свърши. Той обяви, че на този етап не се налага нова мобилизация сред руснаците. За Русия най-важно е да бъде укрепен суверенитета й - така Путин коментира решението си да се кандидатира отново за държавен глава. Путин коментира и икономическото състояние на Русия. Той заяви, че в края на година се очаква ръст на Брутния вътрешен продукт с 3,5 процента.

След пресконференцията Владимир Путин ще отговаря на въпроси на граждани. До Кремъл предварително са изпратени над 2 милион въпроса. Очаква се събитието да продължи над 3 часа. Най-дългата пресконференция на Путин беше през 2013-та година. Тогава той отговаря на въпроси 4 часа и 47 минути.

"Мир ще има, когато Русия постигне целите си. Целите не са променени. Ще ви ги припомня - денацификация и демилитаризация на Украйна, както и нейният неутрален статут", заяви Путин, предаде БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай