Путин се изказа за санкциите срещу Беларус

Контрапродуктивни са, заяви руският президент

Путин се изказа за санкциите срещу Беларус | StandartNews.com

Санкциите, наложени от Европейския съюз срещу правителството на Беларус, са "контрапродуктивни", заяви руският президент Владимир Путин пред председателя на Европейския съвет Шарл Мишел по време на телефонен разговори в понеделник.

"По отношение на предприетия от ЕС допълнителен натиск чрез санкции срещу Беларус, Владимир Путин подчерта контрапродуктивността на такъв подход, както и всякакви опити за намеса във вътрешните работи на тази суверенна държава", съобщи Кремъл, предаде БНР.

От своята страна Шарл Мишел посочи, че отношенията между Брюксел и Москва зависят от промяна в отношението на Москва.

"Предадох посланието за единство на ЕС при моя телефонен разговор с президента Путин. Тенденцията на спад в отношенията между ЕС и Русия може да се промени, само ако Русия спре разрушителното си поведение:, посочи Мишел.

Двамата лидери също така обсъдиха борбата с коронавирусната пандемия и предоставянето на ефективни ваксини на разположение на всички, отбеляза председателят на Европейския съвет.

ЕС и Русия са изправени пред напрежение във връзка с отношението на Путин към политическата опозиция, както и с оглед на различните отговори на неотдавнашен инцидент, при който Беларус принуди самолет на "Райънер" да кацне в Минск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай