Пускат нова версия на Instagram

Facebook обяви, че пуска олекотена версия на Instagram

Пускат нова версия на Instagram | StandartNews.com

Facebook обяви, че пуска олекотена версия на Instagram. Новото мобилно приложение е само за Android, като е с размер едва 2МВ и се предлага в 170 държави, съобщава TechCrunch.

Instagram Lite ще разполага с всички основни функции и възможности. Сред тях е поддръжка на стикери, създаване и споделяне на Истории, достъп до IGTV и Explore и др. Работят и алгоритмите за препоръчване.

Премахнати са графични елементи от интерфейса, реклами и функции като създаване на кратки клипове (Reels). Няма я и секцията Shopping, липсва и тъмен режим и криптиране на връзката от край до край. Facebook казва, че планира постепенно да добави някои от тези функции, което ще се случи с бъдещи ъпдейти.

Олекотеното приложение цели да увеличи допълнително популярността на Instagram в развиващите се пазари и сред потребителите с по-слаби телефони. Instagram Lite ще е своеобразно допълнение към Facebook Lite. Това приложение има над 200 млн. активни месечни потребители, което показва наличието на достатъчно голяма аудитория и за олекотената версия на Instagram.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай