Първи случай на починал френски лекар

Той е бил специалист от спешното отделение на болница в Компиен

Първи случай на починал френски лекар | StandartNews.com

Епидемията от коронавирус взе първата си жертва сред френските медици, съобщи днес министърът на здравеопазването Оливие Веран, цитиран от Ройтерс. Починалият лекар е бил специалист от спешното отделение на болница в Компиен според пост във Фейсбук на едно от децата му. Министърът отдаде почит на медицинските работници в телевизионна реч и заяви, че страната разчита на работещите граждани да поддържат функционирането на основни услуги въпреки строгите ограничителни мерки.

Същевременно френската верига супермаркети Ошан (Auchan) обяви бонус от 1000 евро за 65-те си хиляди служители заради работата им по време на кризата, която провокира опасения за възможна липса на персонал в някои сектори на икономиката и обществените услуги от първостепенна важност.

Правителството може да предостави "бонус за присъствие" в условията на епидемията, който няма да се облага с данъци, за граждани, които не могат да работят дистанционно и продължават да извършват служебната си дейност, посочиха представители на властите.

Призоваваме гражданите да продължат да се мобилизат, за да поддържаме икономиката си работеща. Не заради икономически цели или бюджети, а тъй като само едно липсващо звено може да провали цялата производстена система, каза министър Веран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай