Протестират срещу погребението на Тамерлан Царнаев

Протестират срещу погребението на Тамерлан Царнаев | StandartNews.com

Бостън. В Бостън се провежда протестна демонстрация против погребението на Тамерлан Царнаев в местните гробища, съобщава Би Би Си.

В четвъртък американските власти предадоха тялото на Тамерлан Царнаев на негов роднина. Намерението на близките на да го погребат в едно от бостънските гробища предизвика вълна от възмущение.

 

Собственикът на погребалното бюро в Уустър, щата Масачузетс, Питър Стефан не може да убеди фирмите, управляващи гробищни паркове в района на Бостън, да приемат тялото на Тамерлан Царнаев - убитият в преследване с полицията заподозрян атентатор от бостънския маратон.

Стефан съобщи пред медиите, че ще се обърне към властите за помощ, ако скоро не намери място за тленните останки на чеченеца. В района на Бостън по принцип няма много мюсюлмански гробища или такива със специална секция за мюсюлмани.

"Всеки човек заслужава да бъде погребан, независимо кой е. Не мога да подбирам", казал Стефан пред Reuters.

По думите му вече чува критики, че е приел да погребе Тамерлан Царнаев и че се подготвя за протести пред офиса на фирмата си.

Вдовицата Катрин Ръсел отказа да приеме тялото му от моргата, което позволи на роднините му да сторят това. Тялото бе предадено в четвъртък първо на друга агенция, но Стефан бил потърсен, защото е организирал мюсюлмански погребения и е познат в ислямската общност.

Той сравни работата си с тази на лекарите, които са лекували оцелелият брат Джохар Царнаев, и адвокатите, които се подготвят да го защитават.

"Трябва да се приключи тази ситуация, тя отиде твърде далеч", казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай