Прокоба ли? Отровен паяк ухапа осветител на филма, сломил Болдуин

На Джейсън Милър може да бъде ампутирана ръката

Прокоба ли? Отровен паяк ухапа осветител на филма, сломил Болдуин | StandartNews.com

Прокоба ли тегне над снимачната площадка на филма "Rust", където актьорът Алек Болдуин застреля операторката с реквизитен пистолет?

Неприятностите  за съжаление не спират. Осветител, ангажиран от продукцията, може да изгуби ръката си, след като е бил ухапан от отровен паяк, докато прибира техниката от терен, съобщи dir.bg.

Това се случва седмици, след като Алек Болдуин случайно застреля  Халина Хътчинс с пистолет, който е бил проверен от помощник-режисьор и обявен за безопасен. В него обаче е имало боен патрон.

Джейсън Милър, оператор по осветлението, бил ухапан от кафяв паяк отшелник, който е отровен и разпространен в Северна Америка,  съобщава "Sky News".  Милър получил тежки симптоми, включително некроза на ръката и сепсис.

Той е бил хоспитализиран и е претърпял няколко операции, но лекарите не знаят дали ще спасят ръката му от ампутация. "Ако успеем да я спасим, Джейсън го чака много дълъг път на възстановяване. Ако загуби ръката си, това ще промени живота му, ще бъде опустошително за Джейсън и семейството му", казват медиците. Няма да може и да упражнява професията си.

Обявена е банкова сметка за набиране на средства за плащане на разходите по лечението му.

Говорител на продуцентите на "Rust", сред които е и Алек Болдуин, каза пред Sky News в изявление: "Ние не коментираме отделни членове на екипа и личните им въпроси".

Снимките на уестърна бяха спрени на 21 октомври, когато Болудин застреля 42-годишната Хътчинс с пистолет "Colt", докато репетирали сцена.

Самият Болдуин каза, че е малко вероятно нискобюджетният филм някога да бъде завършен.

Пистолетът му бил даден от оръжейничката Хана Гутиерес-Рийд и проверен от помощник-режисьор Дейвид Холс, който казал на Болдуин, че е "студен пистолет", което означава, че е зареден с халосни патрони.

Адвокатът на Гутиерес-Рийд, Джейсън Боулс, каза пред "Today Show", че "тя е с разбито сърце и просто е съсипана от случилото се".

Гутиерес-Рийд трябвало да получи около $8,000 за работата си във филма, в сравнение с $650,000, които продуцентите определели като възнаграждения за себе си, Болдуин трябвало да спечели 150 000 долара като главен актьор, продуцентската му компания El Dorado - хонорар от 100 000 долара, докато за Хътчинс била предвидена сумата от 48 945 долара.

Независимият филм имал скромен общ бюджет от едва 7 279 305 долара, писаха от "Hollywood Reporter".

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай