Приятелки живеят втори живот след атаката в Париж

Приятелки живеят втори живот след атаката в Париж | StandartNews.com

Две приятелки живеят втори живот след като атентатор откри стрелба пред пицария в Париж.
София Беяли и Барбара Серпентини имат голям късмет, защото куршумите на стрелеца свършват.

Двете жени се скрили под маса след като започнала стрелбата. Джихадистът обаче насочил автомата Калашников към тях, натиснал спусъка два пъти, но не успял да ги погуби.

Дни след атаката двете приятелки осъзнават какво се случило. Запис от атентата показва кървавата баня в заведение.

„Идва към мен, насочва оръжието към главата ми. Всичко се случва много бързо. Имам голям късмет. Имали сме голям късмет", разказва Беяли, гледайки кадрите пак и пак.

„Просто не съм осъзнала колко близко е бил той, ако знаех, че е толкова само секунди по-рано близо, нямаше да се опитам да бягам. Въобще не сме разбрали, че терористът е толкова близо до нас", обяснява тя.

Източник: Daily Mail

„Мислехме си, че не ни е видял. Сега разбирам, че сме се разминали на косъм от това да бъдем убити. Направо е откачено, като си помисля, че животът ни е спасен, заради един липсващ куршум. В Калашника има около 30 куршума, но само един не достигна, за да ни убие. Жените на клипа са големи късметлийки, все още не мога да повярвам, че това съм аз. Знам, че звучи откачено, но като се гледам така отстрани, се радвам, че човекът на кадрите е успял да се отърве", разказа другото момиче- 18-годишната Серпентини, студентка по политически науки и философия в Париж.

Кадрите, показани от Daily Mail, показват как джихадистът си тръгва от заведението след като не успява да убие двете приятелки. Но се насочва към най-близкия бар, където убива други хора.

Ето и видеото от стрелбата в пицарията:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай