Принцеса Шарлът ще бъде рижава?

Принцеса Шарлът ще бъде рижава? | StandartNews.com

Колажи, статуси, радост и смешки в нета приветстваха бебето на Кейт и Уилям

Кралско бебе, което се ражда в XV век и получава внимание единствено от поданиците е едно, а съвсем друго е да се родиш в синя кръв в началото на XXI век, когато всички са поданици на Фейсбук и Туитър. Раждането на принцеса Шарлът премина през ескалация от човешки емоции - очакване, нетърпение, вълнение, истерия, радост, празнуване, утихване. Социалните мрежи на Запад напълно пощуряха от милиони статуси, свързани с щерката на Уилям и Кейт, а болницата "Сейнт Мери" бе мястото с най-дълбоко упражнен световен фокус цяла седмица. Така или иначе Шарлът Елизабет Даяна е вече част от предългото кралско родословно дърво. А според упорит слух момиченцето е наследило рижавия ген, от който никой в семейството не е застрахован. Ето кои са детайлите около малката принцеса и нейното бъдеще.

Майката на Кейт я гледа

За разлика от отглеждането на принц Джордж, с което Кейт се справяше сама, съчетавайки го със светски задължения, този път Мидълтън се нуждае от помощ. Две деца не са малко, особено ако са кралски особи. На Острова пишат, че основните грижи върху малката Шарлът ще поеме майката на Кейт - Керъл. Бабата давала мило и драго да прекарва колкото се може повече часове с детенцето. Мидълтън не искала да наема бавачка, защото имала голям страх чужда жена да се грижи за детето й. Затова решаващата намеса на Керъл била съвсем на място.

Кой ще е кръстник?

Общо 1 милион паунда изплатиха букмейкърите на всички, които познаха името на принцесата. Сега обаче продължават куп залози - този път за това кой ще е кръстник. Коефициентите дават предимство на принцесите Беатрис и Юджийн, а малко след това по вероятност се нареждат принц Хари и Пипа Мидълтън. Като далечни възможности, но пък подходящи за залог, тъй като са с много високи коефициенти, са Дейвид и Виктория Бекъм, Хю Гранд и самият Дейвид Камерън.

Протест срещу японци,
кръстили маймуна на новороденото

Японска зоологическа градина нарече новородена маймунка макак Шарлът, но след това се извини за избора, след като беше затрупана с протести. Преди да стане известно името на новородената британска принцеса, предложения маймунката да бъде кръстена така почти нямало. По традиция посетителите имат право да изберат името на първия роден макак за годината и еуфорията от Шарлът се пренесла върху животинчето. От зоологическата градина в Кюшу съобщиха, че ще изберат ново име за маймунката. Някои японци обаче се обидиха и казаха, че нищо подобно не би се случило, ако британска зоологическа градина нарече животно на член на императорското семейство.

Медиуми: Ще е алергична и щастлива

Няколко претендиращи за екстрасенски способности медиуми се заеха да пророкуват бъдещето на Шарлът. Според тях принцесата ще израсне като жизнено и весело момиче, което ще бъде неукротимо и пакостливо. "А когато стане дама, ще обича да лети с хеликоптери и самолети, да пътува с кораби, да кара сърф и джет. Изобщо, ще е съвсем буйна девойка. Единственият проблем е, че постоянно ще страда от различни алергии. Често ще я виждаме по снимките как държи носна кърпичка и постоянно киха и издухва носа си", твърдят хора уж с пророчески дарби в британските медии.

Топ 3 на конспирациите

Очаквано, когато световният фокус се насочи към едно-единствено бебе със синя кръв, да се нароят и куп конспиративни теории. Жълтите медии започнаха да бълват фантастични слухове, свързани с принцесата, но роялистките фенове в туитър и Фейсбук не остават по-назад с характерната си мнителност. Ето кои са трите най-популярни конспирации за Шарлът.

1. Като принц Хари е!

Мнозина се усъмниха, че бебенцето Шарлот всъщност е с рижава коса. Причините са две. Първата - че не е изключено по наследство, тъй като принц Хари е именно такъв и има немалка вероятност Шарлът да е пипнала луничавия ген. А това допускане съвпадна и с единствените снимки на бебето, които бяха разпространени: на тях принцесата е задължително с шапчица, понеже Кейт просто не искала да разкрива засега малкото рижави косъмчета, които да издадат тайната. Най-щастлив от новината, разбира се, бил принц Хари, който моментално се влюбил в племенницата си.

2. Родена е по-рано

Версията беше подета от руските медии. Според тази конспирация Кейт Мидълтън е изглеждала невъзможно добре на снимката, направена няколко часа, след раждането. Освен това на разпространения фотос бебето е сякаш най-малко на три дни, а не като новородено, както твърдят от кралския двор. И по незнайни причини е било взето решение да се съобщи по-късно на британците за станалото.

3. Сурогатна майка

Това е най-фрапантната теория. Според нея семейството е използвало сурогатна майка, докато Кейт се появявала на публични места с изкуствен корем. Оказало се, че тя получила репродуктивни проблеми след раждането на Джордж и било прекалено рисковано да забременява втори път, твърди този екстремен слух. А само преди седмица се появи и конспирация двойник: че принцеса Даяна имала дъщеря, също износена навремето от сурогатна майка. Изобщо... вече е невъзможно да роди някой известен човек, без да бъде заподозрян, че не го е направил. Тази конспирация също бе теза на руските медии. Трудно обаче можем да ги обвиним, тъй като западните пък охотно пишеха, че Путин бил болен от рак... Някои студеновоенни навици никога не се променят.

Мийм хитовете

Както бе с принц Джордж, и сега сайтовете за смешни колажи се надпреварваха да мислят забавни "кавъри"-и на най-популярните кралски снимки. Тъй наречените миймове станаха хит в интернет и се сдобиха с хиляди споделяния. В първият баткото на Шарлът я посреща доста студено и веднага й съобщава, че той е неин крал и че тя трябва да му се подчинява безпрекословно. Вторият колаж представя аристократичната фамилия досущ като в "Цар Лъв" и радостта от кръговрата на живота. Единствено принц Хари е представен малко вън от цялата веселост. Вероятно защото винаги е бил купонджийската издънка в семейството, който не се вписва в кралската атмосфера. Третият колаж пък обявява най-важното следствие от американската революция: заради нея не е необходимо на който и да било американец да изпитва интерес към бебето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай